02 de gener 2007

Carretera Austral - 1 (del reloncavi a Caleta Gonzalo)

Per fi pedalem per la famosa carretera Austral... i comencem a entendre perquè té tanta fama en el món dels cicloturistes.
El paisatge és impresionant, el verd és el color predominant, que fa de la carretera en si una franja marro molt ben definida i agradable.
El fet de viatjar en companyia d'altres bicicletes recorda a estones "Verano Azul", aconseguint una sensació de tranquilitat encara més gran.
A peu de la carretera la vegetació es manifesta amb les impresionants "Nalcas", plantes de fulles enormes que ja haviem vist, però que cada cop, a mesura que ens dirigim al Sud, sembla que encara siguin més grans.

Ens dirigim de bon mati fins a Hornopiren, d'on surt un ferry a les 15h que cobreix el tram sense carretera fins a Caleta Gonzalo. El ferry només funciona a partir del dia 2 de gener (la resta de l'any funciona un cop per setmana només si hi ha prous passatgers). Arribem amb el temps just per buscar algun lloc que venguin radis, ja que hem acabat els recanvis, i comprar els bitllets.
Com que és el primer trajecte de la temporada ens trobem amb molta gent que l'estava esperant, inclós uns 5 ciclistes, que encara no haviem vist tot i que pel que ens expliquen alguns d'ells anaven just davant o darrera nostre.
El trajecte es tranquil, i ens permet parlar amb la gent i disfrutar del paisatge, inclósa, a la distància, l'illa de Chiloé, on haviem estat en cotxe ara ja farà una setmana.