01 de gener 2007

Estuario de Reloncavi

L'endemà (dia 30, després de dormir al camping del llac Todos los Santos) retornariem pel potent riu petrohue, ara de baixada, repetint uns 12 km, moment en que ens desviariem per arribar, a uns 35 km més, a la desenvocadura del riu a l'estuario de Reloncavi.

En aquest tram per fi veiem el volcà Osorno, l'últim dia que el podiem veure i per fi el veiem, i a més perfectament, uf!!


L'estuari és un fiord estret i llarg que al final comunica amb el seno de Reloncavi, el golf on es troba Puerto Montt. En aquest punt la carretera per on anem, oberta fa pocs anys, conecta amb la carretera austral, que neix també a Puerto Montt.


El trajecte el fem en 3 dies, dormint a Cochamó i a Puelo (on passem cap d'any). Es un recorregut molt solitari, però els pobles que anem trobant hi trobem tot el necessari (menjar i allotjament). Ara que som quatre ens podem permetre el luxe de dormir en cabanyes, tot i que el temps comença a mantenir-se estable i fins i tot fa una miqueta de calor al migdia, ai que encara anyorarem el fred??




El paisatge és inmillorable, potser ajudat pel Sol, però és d'allò més maco que hem vist fins ara.




A Puelo vem estar a punt de prendre un bus fins a Puerto mont, ja que els radis de la roda de darrera sen's trencaven massa sovint i ens estavem quedant sense recanvis. Finalment vem decidir provar sort, i intentar arribar al seguent poble gran, Hornopiren, a dos dies més.